Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس اقتصادی معتقد است که اگر بخواهیم یورو را در مبادلات تجاری جایگزین دلار کنیم مشکلات اقتصادیمان آنچنان تغییری نکرده و حل نخواهد شد زیرا مشکل گران شدن ارز به دلیل ساختار اقتصاد ماست. ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۰ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، ابراهیم رزاقی، استاد اقتصاد دانشگاه در خصوص آینده اقتصاد ایران در صورت جایگزین شدن یورو به جای دلار در تبادلات تجاری به شبستان گفت: مساله اقتصاد ایران این نیست که تا به حال دلار در تبادلات تجاری به کار گرفته می شوده و حالا آن را به یورو تبدیل کنیم بلکه مساله این است چرا با ارزهای ستمگرانه که یورو هم همین داستان را دارد به تبادلات تجاری می پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که ساختار اقتصادی ایران اقتصادی است که خام فروشی می کند تا از آن سو مواد اولیه وارد کند و هسته مرکزی صدور مواد خام است افزود: پس در هر صورت با هر کشوری ارتباط تجاری داشته باشیم سرنوشت ارز در ایران به سرنوشت دلار منجر خواهد شد و ما در نهایت احتیاج به تغییر ساختار اقتصادی ایران داریم.

کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید براین نکته که اگر بخواهیم مقداری به سمتی حرکت کنیم که نیروی سلطه گر جهانی کمتر نسبت به اقتصاد ایران قدرت داشته باشد راه آن جایگزینی یورو به جای دلار نیست زیرا که تغییرات این چنینی مسکن ظاهری اقتصاد ماست.تصریح کرد:‌ راه اصلی آن است که مانند 35 کشور جهان که با ارز خودشان مبادلات تجاری انجام می دهند عمل کنیم.

رزاقی با تصریح این مطلب که اگر یورو جایگزین دلار شود همین مشکل خواهد بود و مدتی مردم سرگرم آن می شوند، خاطرنشان کرد: طبقه سرمایه دار ایران یعنی تقریبا 4 درصد جمعیت ایران غربگرا هستند و این تغییر هم باز به نفع این قشر است و این فضا تغییری نخواهد کرد.

استاد اقتصاد دانشگاه در پایان با اشاره به این که چرا با پول خودمان مبادله تجاری نداشته باشیم و دست از خام فروشی بر نداریم، عنوان کرد: باید مواد خام را در کشور به کالا یا خدمات تبدیل کنیم و اشتغال ایجاد کنیم و به جای فروش مواد خام، محصولات تولید شده نهایی را صادر کنیم تا بتوانیم در ازای آن محصولات تولید شده را خریداری کنیم و به جای ایجاد اشتغال برای کشورهایی که از آن ها محصولات خریداری می کنیم به برای تولید داخلی اشتغال ایجاد کنیم.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۸۳۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود

مهرداد بذرپاش با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا میان ایران و امارات گفت: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور لازم و مهم است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارت در سخنرانی خود در اتاق بازرگانی ابوظبی اظهار کرد: ایران و امارات سوابق و پیشینه و روابط اقتصادی و تجاری دیرینه دارند و حجم ۲۷ میلیارد مراودات تجاری نشانه از عمیق بودن این روابط است.

وی افزود: امارات دومین شریک تجاری بعد از چین است؛ اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی نقش ویژه‌ای در این روابط دارند اما آن‌ها باید شجاعت لازم را داشته باشند و البته باید حمایت هم شوند.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: ایران سرزمین و هاب ترانزیت و کریدور بی نظیر شمال - جنوب است و اگر امارات از این فرصت و بنادر لجستیکی ایران استفاده کند و در بنادر جدید سرمایه گذاری کرده و آن‌ها را توسعه دهد قطعا اقتصادش رشد بیشتری کرده و به راحتی به اوراسیا دسترسی پیدا می‌کند.

وی گفت: رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای ایران در سال گذشته نشان می‌دهد عزم جدی برای این حوزه داریم.

بذرپاش اظهار کرد: استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا و تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و سرمایه گذاری مشترک باید توسط دو کشور تصمیم‌ گیری شود.

وی افزود: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک لازم و مهم است؛ در هفته ۳۲۰ پرواز بین ایران و امارات انجام می‌شود، ارتقای خدمات فنی و مهندسی در دو کشور و حتی در کشور ثالث می‌تواند فرصت‌های جدیدی به وجود آورد و امتیازات زیادی در مناقصات برای طرفین دارد.

بذرپاش گفت: تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور می‌تواند آثار و برکات زیادی داشته باشد؛ اخیرا در تهران نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد که برخی مسؤولان اماراتی از آن بازدید کردند.

وی اظهار کرد: تمام تلاش دولت‌ها باید برداشتن موانع از جلوی پای فعالان اقتصادی و افزایش مراودات تجاری باشد و رسیدن میزان تبادلات تجاری و اقتصادی به سالی ۳۰ میلیارد دلار حداقل خواسته تجار و فعالان است.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: دشمنان مشترک ایران و امارات تلاش می‌کنند بین دو کشور اختلاف افکنی کنند، اما مسؤولان دو کشور آن را خنثی کرده‌اند.

وی افزود: برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بخشی از افق روشن توسعه روابط ایران و امارات است.

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد