Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از فوربس، رهبران ایران تصمیم اقتصادی عجیبی گرفته‌اند. 

باید امیدوار بود که این اقدام همه‌گیر نشود. 

در اواسط ماه جاری میلادی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که قرار است ارز رسمی خود را از دلار آمریکا به یورو انتقال دهد. 

بیش از دو دهه پس از طرح ایده جایگزینی یورو با دلار در ذخایر ارزی و معاملات بین‌المللی ایران، دولت جمهوری اسلامی ایران در این راستا و در اقدامی محتاطانه کلیه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی را موظف کرد ارز یورو را به عنوان ارز مبنای گزارشگری و انتشار آمار، اطلاعات و داده‌های مالی خود مورد استفاده قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبر در حین وخیم‌تر شدن روابط تهران و واشنگتن و همچنین نوسانات اخیر ارز در ایران منتشر شد، امری که سبب می‌شود تغییر ارز رسمی این کشور همانند تلاش‌ها برای دور زدن آمریکا به‌نظر بیاید. 

چنین به‌نظر می‌رسد که این تصمیم در کوتاه‌مدت بی‌اثر باشد و تاثیر چندانی در آینده اقتصادی این کشور نداشته باشد. 

این تصمیم ایران یادآور اقدام «نیکولاس مادورو»، رئیس‌جمهوری سوسیالیست ونزوئلا است. در ماه مارس رئیس‌جمهوری ونزوئلا دستور ارزش‌گذاری مجدد پول ملی این کشور را صادر کرد. مادورو در این راستا دستور داد که سه صفر از «بولیوار»، واحد ارزی رسمی این کشور، حذف شود. همان‌طور که انتظار می‌رفت، این اقدام تاثیر بسیار اندکی بر تورم افسارگسیخته این کشور داشت.

بنا به داده‌هایی که «استیو هانکه»، استاد اقتصاد کاربردی در دانشگاه جان هاپکینز و متخصص حوزه تورم اعلام کرده، تورم در ونزوئلا از مقدار سالیانه هشت هزار درصد به نزدیک ۱۹ هزار درصد رسیده است. 

اقدام اخیر ایران درباره احتمال تغییر ارز رسمی نیز یادآور همین حرکت دولت ونزوئلا است. ایران و آمریکا همواره روابط خصمانه‌ای با یکدیگر داشته‌اند، اما تصمیم به تغییر ارز رسمی به یورو به جای دلار تاثیر چندانی بر آمریکایی‌ها یا مردم ایران ندارد. 

اگر در این قضیه شک دارید بیایید مثالی بزنیم. تصور کنید که من می‌خواهم قدم را اندازه بگیرم. اگر اندازه‌گیری قد من به‌جای واحد سانتی‌متر با اینچ انجام شود، آیا از قبل بلندترم؟ رقم تعیین‌کننده قد من با واحد سانتی‌متر در ظاهر بیشتر از واحد اینچ است، چراکه اعدا بیشتری در آن وجود دارد. اما با این وجود، این دلیل بر این نیست که قد من نسبت به قبل بلندتر شده است. اگر مجموع دارایی‌ام را به دلار تعیین کنم و بعد آن را روی یک تزارنامه به یورو تبدیل کنم، آیا در واقعیت امر چیزی به ثروت من افزوده شده است؟ گمان نکنم! 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: یورو دلار آمریکا تورم در ونزوئلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۹۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان همکاری‌ اسلامی خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شد

پس از تصمیم جمهوری ترینیداد و توباگو در به رسمیت شناختن کشور فلسطین، سازمان همکاری اسلامی از همه کشورهای جهان خواست تا کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روزنامه البیان امارات، سازمان همکاری اسلامی در بیانیه‌ای با استقبال از تصمیم جمهوری ترینیداد و توباگو در به رسمت شناختن کشور فلسطین افزود که این اقدام مهم با قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد در این زمینه همخوانی دارد و به مردم فلسطین این امکان را می‌دهد تا بتوانند برای حقوق مشروع خود از جمله حق بازگشت، تعیین سرنوشت خویش و تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس تلاش کنند.

این سازمان که متشکل از ۵۷ کشور مسلمان است بار دیگر از همه کشورهای جهان که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته‌اند خواست تا در اسرع وقت در حمایت از مردم فلسطین در به رسمیت شناختن کشور فلسطین و انجام تلاش‌های بین‌المللی با هدف پایان دادن به اشغالگری رژیم اسرائیل و تحقق صلح و ثبات در منطقه و اجرای مصوبات بین‌المللی مرتبط، اقدام کنند.

جمهوری ترینیداد و توباگو روز پنجشنبه در تصمیمی که در جلسه شورای وزیران این کشور اتخاذ شد، کشور فلسطین را به رسمیت شناخت.

این تصمیم بر اساس توصیه وزیر امور خارجه جمهوری ترینیداد و توباگو اتخاذ شد و بر اساس شورای وزیران این کشور تصمیم گرفت که با هدف تحقق صلح پایدار از طریق تقویت اجماع رو به افزایش بین‌المللی در مورد مساله فلسطین، تشکیل کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسد.

در بیانیه دولت ترینیداد و توباگو همچنین آمده است: به رسمیت شناختن کشور فلسطین یک امر اخلاقی و عادلانه و بیانگر خواسته‌های مشروع ملت فلسطین و حمایت از آنها است.

ترینیداد و توباگو (Trinidad and Tobago) با نام رسمی جمهوری ترینیداد و توباگو کشوری جزیره‌ای در دریای کارائیب واقع در شمال آمریکای جنوبی است. این کشور در فاصله ۱۱ کیلومتری سواحل ونزوئلا و ۱۳۰ کیلومتری سواحل گرانادا واقع شده و به خاطر ذخایر نفت و گاز خود معروف است.

پیش‌تر نیز جامائیکا و باربادوس در آوریل گذشته اعلام کردند که کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند.

همچنین «ریاض منصور» سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد از رایزنی‌های جاری در زمینه به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی چند کشور خبر داده بود.

کد خبر 750492

دیگر خبرها

  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • نرخ دلار و یورو در مرکز مبادله ارز
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار افزایشی شد
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • سازمان همکاری‌ اسلامی خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شد